Tysk

Grundlæggende tyskspørgsmål

02. marts 2017 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder her med et problem, som jeg håber at nogen kan vare på.

Et eksempel på en sætning er: Kjolen er flot. Hvad har du betalt for den? = Das klein ist schön. Was hast du dafür bezahlt?

Hvorfor hedder det ikke: Was hast du bezahlt dafür? Atså bytter dafür og bezahlt om?

Er der noget grundæggende tysk jeg har misforstået?


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. marts 2017 af Stygotius (Slettet)

Ja, -eller ikke været klar over.

I en tysk hovedsætning står p.p. og infinitiv sidst.

I en tysk ledsætning står disse to led næstsidst (da verballeddet jo står sidst)


Svar #2
02. marts 2017 af MMLL13

p.p. Betyder..? :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2017 af Stygotius (Slettet)

p.p. = perfektum participium = kort tillægform  (betalt, husket, kommet, spist, snakket, skrevet,)

p.p. bruges til at danne førnutid og førdatid med,  -sammen med hjælpeverbet "har/havde" eller "er/var"..


Svar #4
03. marts 2017 af MMLL13

Tak :)

Skriv et svar til: Grundlæggende tyskspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.