Kemi

Aspartam

02. marts 2017 af Heilmann81 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Asapartam bruges som sødemiddel i sukkerfri sodavand. Det smager 160 gange så sødt som almindeligt sukker (sucrose). Molekylets formel er C14H18N2O5.

Opgaven lyder så'n:

Beregn aspartams molekylemasse

Hvor meget vejer 1,56 mol aspartam?

Hvor stor stofmængde er 10 mg aspartam?

og til sidst hvor mange molekyler er der i 10 mg aspartam? 

På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2017 af janhaa

(M) molmasse: 294 g/mol

M = m/n

m = M*n = 458,64 g

n = m/M  = 3,4*10^-5 mol

n = N/Na

N = n*Na = 2,05*10^19 molek.


Svar #2
03. marts 2017 af Heilmann81 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Aspartam

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.