Matematik

andengradsligning??

03. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen derude der har et par minutter på at hjælpe mig med at løse denne andengradsligning? Jeg sidder nemlig lidt fast i opgaven!  

a)   Bestem tallet c, så andengradsligningen 3x^2-2x+c=0 har netop én løsning.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2017 af Mathias7878

Find d, og løs ligningen d=0, dvs. isoler c ud fra d=0

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2017 af AmandaBoel (Slettet)

Da der skal være en løsning skal d=0

du skal bruge diskriminantformlen d=b^2-4*a*c
da d=0, kan du finde c
0=-2^2-4*3*c
c=1/3

Andengradsligningen er der har netop én løsning hedder derfor 0=3x^2-2x+1/3 
 


Svar #3
03. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg får mit c til et meget underligt resultat, kan du måske fortælle mig hvad du har fået C til? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

#3 Hvad har du fået?


Svar #5
03. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Dét jeg får giver slet ingen mening hver gang jeg udregner opgaven får jeg et forskeligt tal :/


Svar #6
03. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Kan du måske forklare det lidt mere :/


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. marts 2017 af AmandaBoel (Slettet)

0=-2^2-4*3*c

0=4-12*c

4=12*c

4/12=c

c=1/3

Sådan :) 


Svar #8
03. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Skal c så bare være 1/3?

Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2017 af AmandaBoel (Slettet)

Ja, den skal så :)


Svar #10
03. marts 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: andengradsligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.