Matematik

Stamfunktion

04. marts 2017 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestem ved

f(x) = 3x2 - 21x + 20.

Bestem den stamfuntion til f, hvis graf går gennem punktet P(2,42)

jeg har så først differentieret:

F(x) = x- 10,5x+ 30x + k

F(2) = 23 - 10.52 + 30 * 2 + k = -42
er det meningen, at det skal give et negativt tal eller har jeg regnet forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2017 af mathon

               F(x)=x^3-10{,}5x^2+20x+k
og
                42=2^3-10{,}5\cdot 2^2+20\cdot 2+k

                42=8-42+40+k

                42=6+k

                k=36

               F(x)=x^3-10{,}5x^2+20x+36

Lær dig forskellen på differentiation og integration.

               


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.