Matematik

Integralregning

04. marts 2017 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Parablen med ligningen y=9-x2 og linjen med ligningen y=x+3 afgrænser en punktmængde M, der har et areal

a) bestem arealet af M

Skal jeg så finde rødderne af y=9-x2 for at finde arealet? hvad bruges den anden ligning så til


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2017 af SuneChr

Find de to grafers skæringspunkters x-værdi x1 og x2 og sæt dem som integrationsgrænser for
∫  ( (9 - x2) - (x + 3) )  dx
Andengradsfunktionen skal stå først, da den, i intervallet, ligger øverst i koordinatsystemet.


Svar #2
05. marts 2017 af Theajames (Slettet)

Så jeg skal sætte de to forskrifter lig med hinanden og finde nulpunkterne?


Svar #3
05. marts 2017 af Theajames (Slettet)

#1

Find de to grafers skæringspunkters x-værdi x1 og x2 og sæt dem som integrationsgrænser for
∫  ( (9 - x2) - (x + 3) )  dx
Andengradsfunktionen skal stå først, da den, i intervallet, ligger øverst i koordinatsystemet.


Har fået arealet af M til at være 20,8 kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2017 af SuneChr

Ja,  20,8333...       125/6  helt nøjagtigt.
Grænserne er rigtig nok     - 3 ≤ x ≤ 2


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.