Kemi

Reaktionsbrøk

05. marts 2017 af wqrf2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hb+4O_{2}\rightleftharpoons Hb(O_{2})_{4}

I min bog Bioteknologi 4 opskrives reaktionsbrøken for ovenstående reaktion (ilts binding til hæmoglobin) således:

K=\frac{\left [ Hb \right ]*\left [ O_{2} \right ]^4}{\left [ Hb(O_{2})_{4} \right ]}

Men ovenstående reaktionsbrøk går stik imod, alt hvad jeg har lært om at opstille reaktionsbrøker. Hvorfor er produktet anbragt i nævneren - hvad er forklaringen?


Svar #1
05. marts 2017 af wqrf2 (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2017 af mathon

Reciprokbrøken er også en konstant.


Svar #3
05. marts 2017 af wqrf2 (Slettet)

Ahh okay. Det er bare sjovt, at det ikke er noteret nogen steder i bogen. Nu giver det mening!


Skriv et svar til: Reaktionsbrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.