Kemi

Puffer

05. marts 2017 af wqrf2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg forsøger at forstå, hvordan en pufferopløsning kan indeholde både en svag syre og en svag base, idet der jo gælder, at når fx en stærk syre afgiver en proton, er dens korresponderende base yderst svag jævnfør:

K_{s}*K_{b}=K_{v}

 Hvad er forklaringen?


Svar #1
05. marts 2017 af wqrf2 (Slettet)

Jeg har yderligere et spørgsmål. Hvis man nu laver en pufferopløsning af ammonium og ammoniak, så vil reaktionerne jo se således ud:

NH_{4}^++H_{2}O\rightleftharpoons NH_{3}+H_{3}O^+

NH_{3}+H_{2}O\rightleftharpoons NH_{4}^++OH^-

Men hvad med vands autohydronolyse - vil den ikke påvirke sammensætningen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2017 af mathon

…vands autohydronolyse kan negligeres i denne sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2017 af mathon

Svage syrer og svage baser er kun delvis protolyserede i vandig opløsning.
Det betyder, at en svag syre og dens korresponderende svage base kan forefindes
i samme opløsning:

                                    S_{svag}\; +\; H_2O\; \rightleftharpoons \;B_{svag}\; +\;H_3O^+
med ligevægtsbrøken:

                                              \frac{\left [B_{svag} \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ S_{svag} \right ]}=K_s<10^{-4}\; M


Svar #4
05. marts 2017 af wqrf2 (Slettet)

Hvor har du 10-4 molær fra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. marts 2017 af mathon

svage syrer har pKs  større end 4

              pK_s>4

              -\log\left (K_s \right )>4

             \log\left (K_s \right )<-4

              K_s <10^{-4}

              


Skriv et svar til: Puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.