Matematik

Nogle der kan hjælpe med disse 4. ?

05. marts 2017 af bella16 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, 

Er der nogle der kan hjælpe mig med disse 4 opgaver ? 

Opgaverne er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: 4. brandslanger.pdf

Svar #1
05. marts 2017 af bella16 (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpeee ? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2017 af AngelOneOne

4.1 - Hvor mange slanger

Afstanden er 45 m og hver slange er 15 m. Derfor er det nødvendige antal slanger = 45 m/ 15 m = 3 slanger.

4.2 - Arealet af en cirkel er π•r2

Forskellen på diameteren på den yderste cirkel og åbningshullet er = 2 • 2 cm = 4 cm, dermed er diameteren på åbningshullet = 12 cm - 4 cm = 8 cm. Radius af åbningshullet er så 8 cm / 2 = 4 Fra ovenstående formel for arealet på en cirkel får vi derfor:

π • 42 = 50,26 cm2

4.3 - Rumfanget af slangen

Omregn først de opgivne mål til samme enheder: 42 mm = 4,2 cm, 15 m = 1.500 cm

Brug herefter den angivne formel (husk at radius er det halve af diameteren):

V = π • 2,1 cm2 • 1.500 cm = 20.781,63 cm3 = 0,0208 m3 = 20,8 liter

4.4 - Beregn antal liter.

1.000.000 cm3 = 1 m3 = 1.000 L, dvs.

V = 32.000 cm3 / 1.000.000 cm3 = 0,032 m3 = 32 L

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
05. marts 2017 af bella16 (Slettet)

TUSIND TAAAK FOR HJÆLPEN ANGEL :-) ER SÅ TAKNEMLIG. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af marius7

Tak for hjælp!! 4 år senere!!! 


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe med disse 4. ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.