Matematik

Metersystemt dokumentation

06. marts 2017 af ClausenNo1 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen. 

Jeg skal aflevere en domentation, og vil gerne have lidt hjælp til hvordan jeg skal kunne forklare metersystemt+Liter, er der nogle som kan forklare en måde jeg kan skrive om det på? 

Mvh ClausenNO1


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2017 af mathon

I erhvervssammenhæng:

          længdeenheder:                                        
                               kilometer km = m\cdot 10^3
                               hektometer hm = m\cdot 10^2
                               decameter dam = m\cdot 10^1
                               længdeenheden m= m\cdot 10^0 
                               decimeter = dm = m\cdot 10^{-1}
                               centimeter cm = m\cdot 10^{-2}  
                               millimeter mm = m\cdot 10^{-3}     

          rumenheder:     
                               1\; dm^3=\left (1\cdot 10^{-1}\; m \right )^3=1^3\cdot \left (10^{-1} \right )^3\; m^3=10^{-3}\; m^3
                               1\;L=1\; dm^3  


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2017 af StoreNord

Eller sagt på en anden måde:            1 dm3 = 1 liter


Svar #3
07. marts 2017 af ClausenNo1 (Slettet)

Siger tusind tak for jeres hjælp, det fik hjalp mig lidt mere på vej :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2017 af mathon

…samtanvendte
          rumenheder:                                       
                               hektoliter hl = l\cdot 10^2
                               decaliter dal = l\cdot 10^1
                               rumenheden l= l\cdot 10^0 
                               deciliter = dl = l\cdot 10^{-1}
                               centiliter cl = l\cdot 10^{-2}  
                               milliliter ml = l\cdot 10^{-3}     


Skriv et svar til: Metersystemt dokumentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.