Matematik

Stamfunktioner

07. marts 2017 af narg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med opgaven:

Find samtlige stamfunktioner til funktionen: f(x)=x^{2}-4x+7

Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre, men når jeg slår op i min formelsamling finder jeg formlen: \int f(x)dx

Hvordan bruger jeg den?

På forhånd tak :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2017 af SuneChr

Det ubestemte integral, som du har skrevet, er det samme som en vilkårlig stamfunktion til funktionen under integraltegnet.
∫ f (x) dx  =  F (x)          ⇒      F '(x)  =  f (x)
∫ f (x) dx  =  F (x) + c   ⇔      (F (x) + c)'  =  f (x)     c ∈ R  sikrer, at  a l l e  stamfunktionerne til f er medtaget. 


Svar #2
07. marts 2017 af narg (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt... Skal jeg differentiere funktionen så den bliver til F'(x) = 2x-4, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2017 af SuneChr

Nej, så har du differentieret f i stedet.
Prøv at differentiere   (1/3x3 - 2x2 + 7x + c)


Svar #4
07. marts 2017 af narg (Slettet)

Så bliver det 12-4x+7, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2017 af mathon

#4
Nej - genlæs #3.


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.