Kemi

Alkaner og alkener

09. marts 2017 af Majahenriksen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

vi har lavet et forsøg med alkaner, alkener og alkoholer, hvor vi har skulle identificere de forskellige væsker.

I et diskussionsspørgsmål bliver vi spurgt om følgende:
 

Alkanen vejer 72,15 g/mol

Alkenen vejer 84,16 g/mol

Alkoholen vejer 60,10 g/mol

Kom med bud på, hvilke stoffer der er tale om. 

Har ikke rigtig nogen ide om, hvordan dette er muligt at finde.

Hpber nogen kan hjælpe :-)

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2017 af AngelOneOne

Hej Majahenriksen,

Alkoholen kunne være isopropylalkohol (C3H8O)

Alkanen kunne være pentan (C5H12)

Alkenen kunne være (1-, 2- eller 3-)hexen (C6H12)

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2017 af mathon

1)
          solve(SUM({x,2x+2}*{12.011,1.008})=72.15),x)

2)
          solve(SUM({x,2x}*{12.011,1.008})=84.16),x)

3)
          solve(SUM({x,2x+2,1}*{12.011,1.008,15.999})=60.10),x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2017 af mathon

korrektion af syntaxfejl:

1)
          solve(SUM({x,2x+2}*{12.011,1.008})=72.15,x)

2)
          solve(SUM({x,2x}*{12.011,1.008})=84.16,x)

3)
          solve(SUM({x,2x+2,1}*{12.011,1.008,15.999})=60.10,x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2017 af mathon

#3
      er til beregning af antal C-atomer.

    1)   En alkan har bruttoformlen CxH2x+2

    2)   En alken har bruttoformlen CxH2x                 dobbeltbindingen kan sidde ved forskellige C-atomer.

    3)   En alkanol har bruttoformlen CxH2x+2O     OH-gruppen kan sidde ved forskellige C-atomer.


Skriv et svar til: Alkaner og alkener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.