Matematik

4(x + 4) – 2(x – 4) = 4(x + 6) + 5x

10. marts 2017 af 2313 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg denne ligning?

4(x + 4) – 2(x – 4) = 4(x + 6) + 5x


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2017 af nera (Slettet)

Du kan starte med at gange ind. Skriv hvad du får herinde, så vi kan hjælpe :)


Svar #2
10. marts 2017 af 2313 (Slettet)

2x+24=9x+24


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2017 af MatHFlærer

4(x+4)-2(x-4)=4(x+6)+5x kan skrives som 2x+24=9x+24 som du så fint får gjort. Så er det bare nu du skal begynde at regne løs og se hvad du får.


Svar #4
10. marts 2017 af 2313 (Slettet)

2x+24=9x+24

2x=9x+24-24

2x=9x+0

7x=0

Er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2017 af MatHFlærer

Ja så bare dividér med 7 på begge sider så x=0 hvilket du kan prøve at kontrollere. :-)


Svar #6
10. marts 2017 af 2313 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener med at dividere begge sider ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2017 af MatHFlærer

7x=0 \Leftrightarrow \frac{7x}{7}=\frac{0}{7} \Leftrightarrow x=0

Fordi vi jo skal have isoleret x og da 7 er ganget på x, må vi bruge division, idet division er det modsatte af at gange. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2017 af MatHFlærer

Nå, den gik da helt gal med at vise det jeg ville.... 


Svar #9
10. marts 2017 af 2313 (Slettet)

Jeg kan mærke at jeg ikke er helt sikker i det her. Jeg har svaret på 2 mere, vil i lige kigge dem igennem?

3(2x-1)+4=4x-2(3-x)

6x-3-+4=4x-6-2x

6x+1=6x-6

7+1=6x-6x

8=0x

og

2(x-4)+7=x-(3-x)+2

2x-8+7=3-x+2

2x-1=5-x

2x+x=5+1

3x=6

x=2


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. marts 2017 af MatHFlærer

2)

Den kan ikke løses, dvs. der er ikke noget skæringspunkt. De er parallelle 

3)

I den sidste er der uendelige mange løsninger


Svar #11
10. marts 2017 af 2313 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, kommer nok til at lave en del indlæg herinde.

Mvh. Simon


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. marts 2017 af MatHFlærer

Det er du mere end velkommen til. Vi er her for at hjælpe. :-)

God weekend!


Skriv et svar til: 4(x + 4) – 2(x – 4) = 4(x + 6) + 5x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.