Matematik

Maple

10. marts 2017 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem kvartilsættet, og bestem hvor stor en procentdel af de danske kvinder, der i 2013 har fået foretaget en legal abort, som er over 32 år.

Jeg har bestemt kvartilsættet til sumkurven. Men hvordan får jeg maple til at regne ud hvor mange der har fået foretaget en legal abort, som er over 32 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2017 af CYA (Slettet)

Du definerer din funktion/matrix, herefter skriver du følgende i Maple (tror nok man skal have Gym-pakken indlæst):

1-sumkurve(Matrix,32)

Herved får du så et tal, som indbefatter procentdelen af kvinder på 32 eller derover som har fået foretaget en legal abort.

Se evt. spørgsmål F i den vedhæftede fil, hvis de ikke forekommer klart nok.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2017 af Therk

Hvordan ser dit datasæt ud?

Hvis dit data blot er en liste, så er her en simpel kode, der kan fortælle dig hvor mange elementer, der er større end 32.

dat := [seq(i,i = 1..100)];        ## testdata [1,2,3,4,...,100]

add(seq(is(dat[i] >= 32),i = 1..numelems(dat)));
    ## Output: "31*false+69*true"


Skriv et svar til: Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.