Matematik

Tangent

14. marts 2017 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle som kan hjælpe mig med opgave b i denne opgave?

Skærmbillede 2017-03-14 kl. 01.13.38.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2017 af SuneChr

Ved hældningen på 45º med x-aksen er hældningskoefficienten 1
Løs
f '(x0) = 1


Svar #2
14. marts 2017 af lokpæø (Slettet)

Mange tak, kan jeg spørge, hvorfor hældningskoefficienten=1 når hældningen er 45°?

f består er tre delfunktioner, skal jeg løse f '(x0) = 1 til alle disse eller blot én af delfunktionerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2017 af SuneChr

Hældningskoefficienten = tangens til vinklen med x-aksen.   tan 45º = 1
I det første interval for f er hældningskoefficienten 0,33 så det kan ikke være her.
Ej heller i det tredje interval hvor hældningskoefficienten er 0
Da må det være i det midterste interval.
Et sted mellem 59 og 60.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

Tegn et koordinatsystem. Tegn linien y=x. Ethvert pukt på denne linie ligger lige langt fra de to akser. Derfor deler linien den rette vinkle i to lige store vinkler, som så er 45 grader hver. y=x kan også skrives som y=1*x, hvilket viser, at hældningskoefficienteen er 1.

#3 Du bytter om på årsag og virkning. tan 45º = 1, fordi hældningskoefficienten til linien med vinkel 45º er 1.


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.