Matematik

TANGENT

14. marts 2017 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som kan hjælpe med denne opgave?
Skærmbillede 2017-03-14 kl. 22.16.10.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2017 af SuneChr

Man har
( x(1) ; y(1) )  et punkt
og
( x'(1) ; y'(1) )  en retningsvektor i punktet


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2017 af peter lind

r(1) er et punkt på tangenten og r'(1) er en retningsvektor for tangenten


Svar #3
14. marts 2017 af lokpæø (Slettet)

Jeg forstår det desværre ikke helt. Er der ikke en tangentligning jeg skal finde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2017 af peter lind

Med et punkt og en retningslije er linjen bestemt. Tværvektoren til retningsvektoren er en normalvektor til linien


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2017 af mathon

retningsvektor:

                             \overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} x{\, }'(t)\\ y{\, }'(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2t+1\\ \frac{t}{\sqrt{t^2+1}} \end{pmatrix}

Med et punkt og en retningsvektor er linjen bestemt:

                             \overrightarrow{y}(t)-\overrightarrow{y}(1)=\overrightarrow{v}(1)\cdot \left ( \overrightarrow{x}(t)-\overrightarrow{x}(1) \right )


                            


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2017 af mathon

korrektion:

Med et punkt og en retningsvektor er linjen bestemt:

                             y(t)-y(1)=\left |\overrightarrow{v}(1) \right |\cdot \left (x(t)-x(1) \right )


Skriv et svar til: TANGENT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.