Kemi

Elektronegativitetsforskellen HJÆLP

14. marts 2017 af Sahra123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle som kan forklarer mig om elektronegativitetsforskellen? 

Min opgave lyder; 
Man kan bruge elektronegativitetsforskellen mellem to atomer til at angive om en binding er ionisk, ren kovalent eller polær kovalent. ANGIV betingelserne for de tre muligheder.Giv eksempler på de tre bindingstyper. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2017 af AngelOneOne

Hej Sahra123

Elektronegativitet er et mål for et grundstofs evne til at tiltrække elektroner når grundstoffet indgår i en kemisk forbindelse. Elektronegativitetsforskellen mellem forskellige grundstoffer er af betydning for hvilke typer kemiske bindinger de kan indgå. Elektronegativitetsforskellen mellem to atomer angiver hvor polær en binding mellem disse to atomer vil være.

Generelt kan man sige følgende om elektronegativitetsforskellen mellem de tre bindingstyper:

1) Elektronparbinding (kovalent) sker når forskellen i elektronnegativitet er omtrent 0
2) Polær elektronparbinding (polær kovalent), sker når forskellen i elektronnegativitet er mellem 0,5 - 1,5
3) Ionbinding, sker når forskellen i elektronnegativitet er større end 2

Cl2 (chlormolekyle) er et eksempel på en kovalent binding (forskel i elek.neg. = 0), HCl (hydrogenchlorid) er et eksempel på en polær kovalent binding (forskel i elek.neg. = 0,9) og NaCl (natriumchlorid) er et eksempel på en ionbinding (forskel i elek.neg. = 2,1).

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
16. marts 2017 af Sahra123 (Slettet)

Tak for hjælpen! :D

Skriv et svar til: Elektronegativitetsforskellen HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.