Matematik

Ligning

15. marts 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x) =-x^3+1.5x^2+6x-1 

a) bestem en ligning for tangenten t til grafen for punktet f i punktet P(3,f(3)) 

f'(x)=-3x^2+3x+6 
Xo=3 

f(3)=-3^3+1.5*3^2+6*3-1= 3,5 
f'(3)=-3*3^2+3*3+6=-12 

y=-12*(x-3)+3.5=> -12+36+3,5=> y=-12x+39,5 


b) gør rede for , at grafen for f har samme hældningskoefficient som tangent t , og bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent. 


Hvordan kan jeg løse b)?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2017 af peter lind

Du løser ligningne f'(x) = -12


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.