Matematik

Diskriminanten

16. marts 2017 af codebr3ker (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Toppunktsformlen lyder således:  

tp= (-b/2a , -d/4a)

Jeg har to spørgsmål. Hvad betyder tallet i mellem de to brøker og hvis man har udregnet en negativ diskriminant tideligere, og den skal sættes i minus i toppunktsformlen, bliver den så positiv eller hvordan?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2017 af mathon

                   T=\left ( \frac{-b}{2a} \, ;\frac{-d}{4a}\right )    som med negativ determinant d=-|d|
giver
                   T=\left ( \frac{-b}{2a} \, ;\frac{\left |d \right |}{4a}\right )


Svar #2
17. marts 2017 af codebr3ker (Slettet)

Og hvad betyder en negativ determinant?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2017 af mathon

Det betyder, at parablen ingen nulpunkter har.


Skriv et svar til: Diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.