Matematik

Stamfunktion og ubestemt integral

17. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej... 

Jeg sidder og er helt lost i en aflevering. 

"Bestem ∫(ex+3x7-3)dx"

Jeg ved det burde være simpelt, men jeg har simpelthen stirret mig blind på det.. Er der noget der kan forklare mig hvordan jeg skal gøre og hvordan jeg stiller det op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2017 af mathon

             F_{k}(x)=\int (e^x+3x^7-3)\, \mathrm{d}x=e^x+\tfrac{3}{8}x^8-3x+k


Svar #2
17. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

Aarh - tusinde tak for det! Nu kan jeg se det :)


Svar #3
17. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

Hvordan bestemmer man den når der så står: ∫2ex+7dx?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2017 af mathon

            F_{k}(x)=\int (2e^x+7)\, \mathrm{d}x=2e^x+7x+k


Svar #5
17. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

Taaak :)


Svar #6
17. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

okay, men hvordan bestemmer man så stamfunktionen til f, hvis grafen går igennem punktet (0;3)?

Der skal man sætte 0 og 3 ind på x og?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2017 af mathon

        F_{k}(x)=y=2e^x+7x+k

                         3=2e^0+7\cdot 0+k

                         3=2+k

                        k=1

        F_{1}(x)=2e^x+7x+1

       


Skriv et svar til: Stamfunktion og ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.