Matematik

Optimeringsopgave

17. marts 2017 af kosic27 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave en optimeringsopgave hvor jeg skal optimere mindst mulige materialeomkostninger.

Vi har et rektangel nederst på 35 cl og en pyramide på toppen på 15 cl.

Rektanglet har jeg regnet og får:

x=4,121285
h= 2,060643
Overflade= 50,95

Nu skal jeg så lave pyramiden, men kan simpelthen ikke få den til at gå op:

Har vedhæftet det jeg har regnet som et billede i word..

Hvad kan jeg have gjort galt?

Vedhæftet fil: optimering.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2017 af peter lind

Det havde været rart, hvis du havde vedlagt hele opgave. Som der må jeg gætte, og jeg gætter på at du også skal finde x. x er altså ikke 4,121285


Svar #3
17. marts 2017 af kosic27 (Slettet)

Her er hele opgaven  - forstår ikke hvad du mener med x. den har jeg fundet i rektanglet

Vedhæftet fil:optimering.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2017 af peter lind

En rektangel har rumfanget 0 og ikke et rumfang på 35 cl.

Jeg kan kun delvis læse din fil. Kan du ikke lægge det ind som en pdf fil


Svar #5
17. marts 2017 af kosic27 (Slettet)

Det kan jeg hvertfald :)

Opgaven er den vi skal have 2 figurer med et rumfang på 50 cl.

Vi skal dele den op, så den ene figur har xx cl og den anden figur xx cl :) vi har valgt rektanglet skal have 35 og pyramiden 15.

Vedhæftet fil:optimering.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2017 af SuneChr

# 3
Har læst det hele, til og med # 4, hurtigt, løst igennem. Højden h i pyramiden er jo ikke den samme h som i pyramidens sideflade. Et flademål kan ikke udtrykkes i et rummål. 1 cl = 10 cm3


Svar #7
17. marts 2017 af kosic27 (Slettet)

Så hvad skal jeg gøre Sune? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2017 af peter lind

Det er ikke et rektangel men en kasse der har de to sider x og højden h

Du skal bare gøre det som du gjorde da du beregnede kasse.

V = x2*h/3

Der isolerer du højden h og sætter det ind i overfladearealet. Du har nu en funktion af x alene. som du kan optimere på samme måde som før


Svar #9
17. marts 2017 af kosic27 (Slettet)

Men når jeg skal finde højden, så skal jeg bruge x fra forrige opgave, ligesom  jeg har beregnet. Er det korrekt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. marts 2017 af peter lind

nej


Svar #11
17. marts 2017 af kosic27 (Slettet)

Nu er jeg så her - der findes ingen løsninger -.- Hvad gør jeg forkert nu?

Vedhæftet fil:optimering2.png

Svar #12
17. marts 2017 af kosic27 (Slettet)

Hov forkert fil..

Nu er jeg nået hertil, men der findes ingen løsninger - hvad er forkert nu?

Vedhæftet fil:optimering.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #13
17. marts 2017 af peter lind

det er din formel for overfladearealet


Svar #14
17. marts 2017 af kosic27 (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Optimeringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.