Kemi

Aflæsning af pKs-værdi på titrerkurve

19. marts 2017 af Heylisa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man har en titrerkurve for en svag syre, hvorfor er det så at man kan aflæse pKs-værdien som pH-værdien halvejs mod ækvivalenspunktet?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af janhaa

fordi weak acid, HA:

HA + H2O <=> H^+ + A^-

og ved half eq point is [HA] = [A^-] og

pH = pKs - log([HA]/[A^-]) = pKs

der log(1) = 0


Svar #2
19. marts 2017 af Heylisa (Slettet)

Hej janhaa,

Mange tak for dit svar, men jeg forstår det desværre ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2017 af mathon

når den svage syre har dissociationsgraden \alpha,
gælder:
                                pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )
som for \alpha =0{,}5
giver:
                                pH=pK_s+\log\left ( \frac{0{,}5 }{0{,}5 } \right )=pK_s+0=pK_s


Skriv et svar til: Aflæsning af pKs-værdi på titrerkurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.