Kemi

pH Mængdeberegninger

19. marts 2017 af Heylisa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Kan i hjælpe mig med beregningsmetoden i denne opgave:

0,5 L af en 1M eddikesyre opløsning tilsættes gradvist NaOH. pH af den rene eddikesyre er ca. 2,4. Bregn, både i mol og gram, hvor meget NaOH der skal tilsættes for at nå pH 5, 9 og 13.

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af janhaa

firste one:

HA + OH^- => A^- + H2O

0,5.....x............0

0,5-x................x

so buffer solution:

pH = 5 = pKa - log(HA/A^-)

5 = 4,74 - log((0,5-x)/x)

where x = 0,282 (mol)

thus:

0,28 mol NaOH

and

m(NaOH) = 11,3 g


Skriv et svar til: pH Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.