Matematik

pris-afsætningsfunktioner

19. marts 2017 af chriskvk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa folkens kunne godt bruge noget hjælpe til disse opgaver. da jeg lige nu er i tvivl  

Prisen pr. kg i kr. som funktion af efterspørgslen i kg er givet ved forskriften: 

f(x) = -(1/5)*x+20;        x = [0;100];

a) Bestem forskriften for omsætningen g(x) som funktion af efterspørgslen x. 
b) Tegn grafen for g i et koordinatsystem 
c) Bestem prisen pr. kg således at omsætningen er størst mulig, og bestem denne maksimale omsætning 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af StoreNord

Er omsætningen ikke bare   pris * styk?

altså    g(x) = f(x) * x = -1/5x2+20x


Skriv et svar til: pris-afsætningsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.