Matematik

Stamfunktioner

20. marts 2017 af jcmatematikA - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lavet denne opgave, og jeg synes ikke jeg har gjort fejl men når jeg eftertjekker ved at differentiere min stamfunktion får jeg ikke udgangspunktet.. 

http://prntscr.com/emb3v7


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2017 af Number42 (Slettet)

g(x)= \frac{x}{\sqrt{x}+3}

\frac{G(x)}{dx}= 4;

Solve(g(x) =4) -> x = 36 ;

G(x) = \int{g(x)} dx + C;

G(36)= 144+C -54 Ln(9)

Det er så det punkt hvorigennem tangenten med hældningen 4 skal gå. og du kan finde C.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2017 af Number42 (Slettet)

Tangetligningen:

 y = 4x-108 Ln(3)

Indsæt x = 36:  y = 144-108 Ln(3)

144-108 Ln(3) = 144+C-54Ln(9) 

C= -54 (2 Ln(3)-Ln(9) )


Svar #3
20. marts 2017 af jcmatematikA

okay,

men kan du forklare mig hvad det er jeg har misforstået i opgaven? eller retter hvad jeg har misforstået ved stamfunktioner?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2017 af Number42 (Slettet)

Du har tangent ligningen og pludselig beslutter du dig til at indsætte 1 i den ligning?????

Det du ved er at hældningen at tangenten er 4 andet ved du ikke.

dvs at stamfunktionens dG/dx =4 der hvor tangenten rører G(x)

så vi skal finde hvor det er (hvad x er der).


Svar #5
20. marts 2017 af jcmatematikA

men hvordan vil du så bestemme stamfunktionen til g(x) nu du har fundet c?

for når jeg beder nspire om at gøre det får jeg noget der ikke ser rigtigt ud. Og det er vel det opgaven går ud på. Jeg kan altså ikke finde stamfunktionens form


Svar #6
20. marts 2017 af jcmatematikA

Jeg har fundet ud af det :) tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.