Matematik

Finde markedsefterspørgel ud fra efterspørgselsfunktion

20. marts 2017 af 123434 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

5 personer har den samme individuelle efterspørgselsfunktion, nemlig Qi=20-2/3p, efter kage i kantinen. 

Med udgangspunkt i, at disse 5 personer er de eneste efterspørgere bedes i finde markedsefterspørgslen efter kage i kantinen. 

Min løsning:

Hver enkelt person har en efterspørgsel på kage, som er Qi=20-2/3p. Den samlede efterspørgsel må derfor være Qs=5*Qi=5*(20-2/3p)=100-10/3p

Qs=100-10/3p

Jeg isolerer p i udtrykket for den samlede efterspørgselsfunktion

Q=100-10/3p

Q-100=100-10/3p-100

Q-100=-10/3p

(Q-100)/(-10/3)=-10/3p:(-10/3)

p=-10/3q+30

Den samlede markedsefterspørgsel er p=-10/3p+30

Undskyld hvis det er lidt rodet, bare I opnår samme resultat som mig

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Finde markedsefterspørgel ud fra efterspørgselsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.