Matematik

Hyperbolsk paraboloide

26. marts 2017 af densødepigee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Er der nogen som kan hjælpe mig med en opgave. Er lidt presset med afleveringen så hurtigt svar ville være så dejligt.

Det handler om hyperbolsk paraboide. 

Opgaven lyder: Vis at skæringen med planen z=0 giver rette linjer. (isoler y og sammenlign med ligning for ligefrem proportionalitet. ) 

Ville være virkelig dejligt hvis nogen kunne finde ud af dette. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af fosfor (Slettet)

x²/a² – y²/b² = z/c
x²/a² – y²/b² = 0 (indsæt z=0)
b²/a² x² = y² (flyt rundt)
±b/a x = y (tag ±√)

Uanset om man tager plus eller minus kvadratroden så fås noget på formen y = hældning*x


Svar #2
26. marts 2017 af densødepigee (Slettet)

Tusind tak!! Virkelig!


Skriv et svar til: Hyperbolsk paraboloide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.