Matematik

Additionsformler for cosinus haster!!!

29. marts 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en opgave. Jeg har løst opgaven men er ikke helt med på forklaringen bag hvad jeg har gjordt trin for trin i opgaven. Jeg vil gerne have forklaret det på en nem og overskuelig måde, så jeg kan forklarer det videre.

jeg vedhæfter opgaven som er et billede

På Forhånd tak

Vedhæftet fil: IMG_2832.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2017 af mathon

der benyttes
                              \cos(-v)=\cos(v)
            og
                              \sin(-v)=-\sin(v)
               


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2017 af Therk

Det haster(!!!)

Overbevis evt. dig selv om at reglerne i #1 holder vha. enhedscirklen.


Svar #3
29. marts 2017 af iisommerii (Slettet)

jeg skal kombinere additionsformlen for sinus som lyder

sin(u-v)= sin(u) * cos(v)-cos(u) * sin(v)

og jeg skal bruge det her: cos(v) = sin(90 grader -v) på en eller anden måde

Vedhæftet fil:IMG_2833[1].JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2017 af Number42 (Slettet)

tænk på en retvinklet trekant og placer v som en af vinklerne der ikke er 90 grader. (den anden der ikke er 90 grader er så 90-v)


Svar #5
30. marts 2017 af iisommerii (Slettet)

mener du sådan... vedhæfter et billede

Vedhæftet fil:IMG_2837[1].JPG

Svar #6
30. marts 2017 af iisommerii (Slettet)

men hvordan skal jeg forklarer det.. præcist


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2017 af Number42 (Slettet)

Ja fint.

bare tag cos og sinus af vinklerne

Cos(v) = hosliggende (den vandrette)/ radius; sin(90-v) = samme vandrette/radius.  

Derfor Cos(v) = Sin(90-v)


Svar #8
30. marts 2017 af iisommerii (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til at forstå det her bevis. Jeg vedhæfter en billede.

Vedhæftet fil:IMG_2838[1].JPG

Svar #9
30. marts 2017 af iisommerii (Slettet)

der er gennemført et ligende bevis

Vedhæftet fil:IMG_2832[1].JPG

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. marts 2017 af Therk

Kan du forklare hvad det er du ikke forstår i de allerede givne svar?


Skriv et svar til: Additionsformler for cosinus haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.