Matematik

Beregn størrelsen af den årlige rente

30. marts 2017 af Alisalman (Slettet) - Niveau: C-niveau
På en opsparingskonto, hvor renten er 1,75 % p.a., indbetales hvert år et fast beløb. Umiddelbart efter den 8. indbetaling står der 21.268,83 kr. på kontoen.

Beregn størrelsen af den årlige indbetaling. (helt tal)

Hvordan gør man her?

Pø forhånd tak

Svar #2
30. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Mange tak mathon!

-

På en opsparingskonto indsættes hvert år 1.500 kr. Renten er 3 % p.a.

Bestem det beløb, der står på kontoen umiddelbart efter den 8. indbetaling. (2 decimaler)

Kan dette passe at resultatet giver 1 866,82

Har gjort dette på denne måde: 1500 * (1,030^8)-1/0,030 = 1 866, 82 ikke sandt?

Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2017 af mathon

Nej det kan det ikke.

Uden rente: 
                        1500 * 8 = 12000     

                         A_n=y\cdot \frac{\left ( (1+r)^n-1 \right )}{r}

                         A_n=1.500\cdot \frac{\left ( 1{,}03^8-1 \right )}{0{,}03}


Svar #4
30. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Mange tak!

Skriv et svar til: Beregn størrelsen af den årlige rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.