Matematik

Hvad giver resultatet?

30. marts 2017 af Alisalman (Slettet) - Niveau: C-niveau
Der indsættes hvert år 5.000 kr. på en bankkonto.
Den årlige rente er 2,5 %.
Beregn kontoens indestående umiddelbart efter den 5. indbetaling. (2 decimaler)

Hvad er stk, på ovenstående? Har prøvet alt, og nu vil jeg gerne bare have resultatet og videre :)

Tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2017 af mathon

gentagelse fra
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1747614

                         A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}

                          A_5=5.000\cdot \frac{1{,}025^5-1}{0{,}025}=26.281{,}64


Svar #2
30. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Blev lidt forvirret igår, men nu har jeg den!
Tak mathon :)

Svar #3
30. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Hvad man nu skal beregne den årlige indbetaling, er det så også en anden Formel jeg sal bruge til det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2017 af mathon

#3
       Mener du i forbindelse med opsparing eller med gældsafvikling?


Svar #5
30. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

På en opsparingskonto, hvor renten er 1,75 % p.a., indbetales hvert år et fast beløb. Umiddelbart efter den 8. indbetaling står der 21.268,83 kr. på kontoen.

Beregn størrelsen af den årlige indbetaling. (helt tal)

Dette må være i forbindelse med opsparingen

Brugbart svar (1)

Svar #6
30. marts 2017 af mathon

Opsparingsformlen
giver:
                                 A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}
hvoraf:
                                 y=\frac{A_n\cdot r}{(1+r)^n-1}

                                 y=\frac{21.268{,}83\cdot 0{,}0175}{1{,}0175^8-1}


Svar #7
30. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Kan det så passe at svaret giver = 322,97? :)

Brugbart svar (1)

Svar #8
30. marts 2017 af mathon

Nej - det er forkert.

                                y=\frac{\left (21.268{,}83\cdot 0{,}0175 \right )}{\left (1{,}0175^8-1 \right )}


Svar #9
30. marts 2017 af Alisalman (Slettet)

Ja okay, det var lige paratesen der skulle ind :-) svaret er 2.500 kr, som der bliver sat ind årligt :-) tusind tak mathon, du er en venlig hjælpsom mand!

Skriv et svar til: Hvad giver resultatet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.