Matematik

Potenssammenhæng

02. april 2017 af lortimus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Med en følgene potenssammenhæng:      y = 2,5 * x4,2

1) En ændring af x med 2%, hvad ganges x med?

2) En ændring af x med 2%, hvad er ændringen på y?

3) En ændring af x med 11%, hvad er ændringen på y?

4) En ændring af x med n%, hvad er så ændringen på y?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2017 af OliverHviid

Anvend formlen Fy=Fxa

Hvor 

Fy=fremskrivningsfaktoren for y

Fx=fremskrivningsfaktoren for x

a=konstanten


Svar #2
02. april 2017 af lortimus (Slettet)

#1

Anvend formlen Fy=Fxa

Hvor 

Fy=fremskrivningsfaktoren for y

Fx=fremskrivningsfaktoren for x

a=konstanten

Jeg har no clue hvordan jeg skal gøre det ':3


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2017 af mathon

1)       
                  1{,}02\cdot x
                


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2017 af mathon

2)       
                  1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a

                  1+p_y\cdot 10^{-2}=1{,}02^{4,2}=1{,}08673

                  p_y=0{,}08673\cdot 10^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2017 af mathon

3)       
                  1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a

                  1+p_y\cdot 10^{-2}=1{,}11^{4,2}=1{,}55009

                  p_y=0{,}55009\cdot 10^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2017 af mathon

4)       
                  1+r_y=\left ( 1+n\cdot 10^{-2} \right )^{4{,}2}

                  p_y\cdot 10^{-2}=\left ( 1+n\cdot 10^{-2} \right )^{4{,}2}-1

                  p_y=\left (\left ( 1+n\cdot 10^{-2} \right )^{4{,}2}-1 \right )\cdot 10^2


Skriv et svar til: Potenssammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.