Matematik

Fremskrivningsfaktor

06. april 2017 af 1001001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lidt svært ved, at komme igang med opgave d, så vidt jeg har forstået, er det noget med fremskrivningsfaktoren, men er ikke helt sikker? Jeg har vedhæftet opgaveformuleringen og opgaven.

Håber I kan hjælpe og tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: Studieportalen opgave d.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2017 af SuneChr

Fremskrivningsfaktor har vi i eksponentialfunktionen.
Det her er en potensfunktion.
d)   L(t) = b·ta  ⇒  L(1,25·t) = b·(1,25·t)a = 1,25a·L(t)
Udregn 1,25a og sæt det lig med (1 + r)
Find nu r og omregn r til %


Svar #2
06. april 2017 af 1001001 (Slettet)

Tak for hjælpen, jeg fik det til 15,7 procent 

Jeg har også regnet opgave e, men er ekstrem usikker på resultatet, jeg har vedvæftet min udregning.

Vedhæftet fil:opgave e.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2017 af SuneChr

e)
Find t af hver af ligningerne
L (t1) = 1
L (t2) = 4
Find dernæst aldersforskellen
t2 - t1


Svar #4
07. april 2017 af 1001001 (Slettet)

Fik det til 5,3.

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.