Matematik

Potensfunktion

06. april 2017 af EmmaC29 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Bestem regneforskriften for den potensfunktion, hvorom der gælder at:

f(x) vokser med 24%, når x falder med 8%. Grafen går gennem 2.6

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2017 af janhaa

f=a*b^x\\ \\ modified\\ \\ 1,24f=a*b^{0,92x}


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. april 2017 af SuneChr

Det er en potensfunktion.
f (x) = b·xa
Da har vi:
1,24·f (x) = f (0,92·x) = b·(0,92·x)a = 0,92a·f (x)
Nu har vi to ligninger:
b·2a = 6    og
0,92a = 1,24
Løs da disse.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.