Kemi

Pufferligning

06. april 2017 af blotenstuderende (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej. jeg sidder og øver eksamenssæt, og er gået i stå ved en puffer opgave:

Der startes med et bægerglas med 100 ml eddikesyre/natriumacetat (CH3CO2H/CH3CO2Na) puffer med pH = 5. [CH3CO2H] = 0,100 M. Der tilsættes 0,600 ml 3,0 M HCl. Hvad er pH efter tilsætning af syren?

jeg indrømmer blankt, at jeg ikke ved, hvor jeg skal starte henne. hvis nogen kunne sende mig i den rigtige retning, ville jeg blive glad


Svar #1
06. april 2017 af blotenstuderende (Slettet)

Nvm, det er løst!


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2017 af janhaa

Er:

pH = pKa - log(0,012/0,016) = 4,86 < 5

etter HCl tilsats

?


Svar #3
06. april 2017 af blotenstuderende (Slettet)

Jeg fik den til 4,88 :)


Skriv et svar til: Pufferligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.