Matematik

Ligninger med x i brøkeren

07. april 2017 af falloutyogi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det forstår jeg helt ikke...

se vedhæftet fil

Vedhæftet fil: Unbenannt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2017 af nera (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2017 af nera (Slettet)

Hvis du skal have løst ligningerne, så skal du isolere x, således at den står alene. Har du et bud på den første?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2017 af mette48 (Slettet)

Ved ligninger med brøker er det nemmest at starte med at finde en fællesnævner for brøkerne, gange alle led med fællesnævneren og derefter forkorte, så nævnerne "forsvinder".


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2017 af nera (Slettet)

Start i hvert fald med at flytte \frac{4x}{3} over på den anden side


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2017 af mathon

b)
                     \frac{(x+3)}{6}=\left (\frac{4x}{3}+4 \right )                      multiplicer med 6 for at bortskaffe brøkerne

                     \frac{6\cdot (x+3)}{6}=6\cdot \left (\frac{4x}{3}+4 \right )

                     x+3= 8x+24

                     -7x= 21

                     x= \frac{ 21}{-7}

                     x=-3

                    


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2017 af StoreNord

Den nemmeste måde at løse første ligning er da at gange igennem med 6.

Du skal gange alle led på begge sider af lighedstegnet med 6.


Skriv et svar til: Ligninger med x i brøkeren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.