Matematik

Reducer 6*x*2y^8/3*x*y^3

09. april 2017 af igelsias (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg står snart og skal op til eksamen og jeg prøver at få rettet nogle af mine løse ender. 
Jeg sidder med nogle øve opgaver og har brug for hjælp til den her opgave om reduktion som er en af mine svage sider i mat.

Reducer udtrykket
6*x*2y8
3*x*y3

Jeg har fået opdelt den til 3 brøker, men jeg har svært med at komme videre derfra.
Håber nogle kan hjælpe mig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2017 af janhaa

4y5


Svar #2
09. april 2017 af igelsias (Slettet)

Det er sådan mere hvordan man kommer frem til svaret, jeg tænker på. Men tak dog for resultatet :P Hvis du ville have lyst til at forklarer det, ville det være super!


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2017 af sjls

\frac{6x*2y^8}{3x*y^3}

Behandl x'erne og y'erne hver for sig. Da der ganges og divideres med x i både tæller og nævner, kan det forkortes væk, så der står

\frac{6*2y^8}{3*y^3}=\frac{6*2}{3}*\frac{y^8}{y^3}=4*y^{8-3}=4y^5


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. april 2017 af StoreNord

3 op i 6 gir 2, som ganges med 2 og gir 4.

y8/y3=y5.

x/x smides væk.


Svar #5
09. april 2017 af igelsias (Slettet)

mange tak for jeres svar :)


Svar #6
09. april 2017 af igelsias (Slettet)

Og det giver jo meget god mening nu! stor hjælp!


Skriv et svar til: Reducer 6*x*2y^8/3*x*y^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.