Matematik

målestoksforhold

10. april 2017 af shain - Niveau: 9. klasse
2 spørgsmål omkring målestoksforhold

Hvilket målestoksforhold er kortet i? 2000 fod skal jeg lave det om til cm og dividere med tegning mål?

Hvor lang er den markerede løberute?




Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2017 af mathon

En dansk fod er 0,3138535 meter og en engelsk fod (1 foot, 2 feet, symbol apostrof: ') er 0,3048 meter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2017 af mathon

1 cm \equiv 2000 fod (danske)

1 cm \equiv 627,707 m = 62770,7 cm

målestoksforhold:
                                   1 :  62.770,7


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2017 af mathon


Svar #4
10. april 2017 af shain

tak for svaret

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2017 af Number42 (Slettet)

Hvor ser man at 1 cm = 2000 fod?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2017 af mathon

Screenshot_20170410-093532.png


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2017 af Number42 (Slettet)

Nede i hjørnet?

Der står 1 Km , hvilket passer med afstanden markeret i forhold til de 2000 fod markeret.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2017 af Number42 (Slettet)

#shain

Du skal bruge Km målestokken. Og måle hvor lang den markerede Km er på dit kort.

Mht Længden af løbeturen, så tag den Km i din passer og spadser omkring øen ad løbestien.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2017 af Number42 (Slettet)

Det allersnedigste er nok at tage en tynd snor og gøre den lidt våd og placere den ovenpå løbestien.

klip den af og mål hvorlang den er i Km.


Svar #10
10. april 2017 af shain

okay men målestoksforhold = virkelig mål/tegning mål samme enhed?

Svar #11
10. april 2017 af shain

2000 fod skal laves om til cm og 1 km er 100.000 cm dividere de to tal med hinanden så har jeg målestoksforhold right?

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april 2017 af sssk1998 (Slettet)

En dansk fod er 0,3138535. 

0,3138535 * 2000 fod = 627,707 m

627,707 * 100 = 62.770,7 cm

målestoksforholdet er så 1 : 62.770,7 


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. april 2017 af Number42 (Slettet)

det hele har ikke noget med fod at gøre

Tag dit målebånd og mål hvor lang den Km er der er afsat. På min skærm er den 4 cm

så 4 cm svarer til 1000 m

1 cm svarer så til 250 m = 25000 cm

målestoksforholdet er så 1: 25000


Svar #14
10. april 2017 af shain

det er svar mulighederne i opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. april 2017 af Number42 (Slettet)

 Du skal selvfølgelig selv måle hvor mange cm den Km der er afsat på kortet er.

Det er jo ikke min skærm det drejer sig om.  Målestokforholdet på MIN skærm er 1:25000 men hvad er den for dig (på dit papir eller skærm)?

mht turen rundt, så er det lidt vel groft at stille passeren til 1 Km hvis den stilles til fx 200 m skal der jo flere skridt til så får du flere krøller på vejen med men det skaber også usikkerhed. Min bedste ide er den med snoren.


Svar #16
10. april 2017 af shain

det modtaget tak

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. april 2017 af SuneChr

Den lidt befugtede snor til rutens opmåling er nu en god idé.
Man skal stadig have alle usikkerheder for øje.
F.eks. er bredden af den indtegnede blå rute i virkeligheden af en størrelse på godt 47 m.
Før i tiden kunne man i øvrigt i en boghandel med et godt assortiment finde en kortmåler, som består af en slags pen med et lille hjul i den ene ende. Man kørte så hjulet langs en rute på et landkort og kunne aflæse
rutens længde i et rundt hus, med skalaer for udvalgte målestoksforhold, monteret på pennen.


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. april 2017 af Number42 (Slettet)

Tak for rosen.
Ja jeg husker de små fiduser til opmåling.


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. april 2017 af SuneChr

# 17 fortsat
I dag har man mere raffinerede målemetoder:SP 100420172304.PNG

Vedhæftet fil:SP 100420172304.PNG

Skriv et svar til: målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.