Matematik

Harmonisk svingning

10. april 2017 af NjNjN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg Kan simpelthen ikke gennemskue det her. Jeg har prøver og afleveret men fået det retur meg besked om jeg det ikke var godt nok..

Jeg ville virklig sætte pris på hvis der var en venlig sjæl der kunne hjælpe mig :)

Opgaven er vedhæftet :)

Vedhæftet fil: harmonisk svingning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2017 af hesch (Slettet)

Jeg kan ikke læse din vedhæftede 'docx' fil  ( Bruger OpenOffice ).

Kan du lave en PDF-fil ?


Svar #2
10. april 2017 af NjNjN (Slettet)

Jo her den som PDF :)

Vedhæftet fil:Harmonisksvingning.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2017 af hesch (Slettet)

Nå - ok - sådan har din lærer lært at argumentere for det. Men der findes andre og enklere måder at argumentere.

Jeg har ladet mig fortælle, at der er omkring 47 måder at bevise Pythagoras' læresætning, men kan man blot bevise den på èn måde, rækker det vel. Lad de andre 46 måder ligge.

Når din lærer har krævet en bestemt fremgangsmåde, skal man jo være tankelæser for at forstå hvor han vil hen ( forstå hvad han vil bruge sine stepvise argumenter til.

f(t) = A*sin( bt + c ) + d

. . . ville jeg jo trevle op bagfra ved:

- variering af d parallelforskyder funktionen langs y-aksen
- variering af c parallelforskyder funktionen langs x-aksen
- variering af A ændrer funktionens amplitude

Ingen af disse ændrer ved at funktionen er periodisk ( med mindre b = 0 eller A = 0 ).

Så mangler der bare, at sin(t) = sin( 2nπ + t ) , n ∈ Z, men det ligger jo i definitionen af sin-funktionen.

sin(bt) har en frekvens, der er b gange større end sin(t)  →

T = 2π / b

Sorry, jeg kan ikke følge din lærers tanker.


Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.