Matematik

HJÆÆÆÆÆÆLP!!!!!!!!!!!

12. april 2017 af emilie321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået helt i stå med opgave, der lyder sådan her; 

Bestem koordinaterne, 3 decimaler, til eventuelle skæringspunkter mellem graferne for de eksponentielle udviklingerf(x)=1,5*e^0,2422 g(x)=1,4*1,274^x
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2017 af StoreNord

Mener du

f(x) = 1.5e(0.2422x)

g(x) = 1.4*1.274x)                       ?


Svar #2
12. april 2017 af emilie321 (Slettet)

Ja det er det jeg mener, beklager.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2017 af StoreNord

Du skal ta ln(x) på begge sider.


Svar #4
12. april 2017 af emilie321 (Slettet)

hvordan det? jeg tænkte nemlig, at jeg kunne skrive solve(1,5*e^0,2422x=1,4*1,274^x), men der sker bare ingenting. jeg gør det i Maple((;


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. april 2017 af sjls

Husk at bruge det rigtige "e", skrive punktum i stedet for komma samt at angive efter ligningen, at du gerne vil løse den for x (skriv altså ",x" til sidst (uden citationstegn)).

Svar #6
12. april 2017 af emilie321 (Slettet)

Hvordan bruger jeg det rigtige e? undskyld hvis jeg er besværgelig.. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. april 2017 af StoreNord

Jeg få en skæring i x= -10546,88118


Svar #8
12. april 2017 af emilie321 (Slettet)

Jeg får det til; -1794,686695


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. april 2017 af hesch (Slettet)

#2:  Du lærer jo intet af at "solve" det, men min erfaring siger at mange blot ønsker et facit:

x = 1.285063     ( Kilde:  Texas TI30X )

Indsæt x i f(x) eller g(x), skriv af og aflever.


Svar #10
12. april 2017 af emilie321 (Slettet)

men der skal vel være 2 skæringer?


Svar #11
12. april 2017 af emilie321 (Slettet)

Hvordan ser udregningen ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. april 2017 af fosfor (Slettet)

Måden at gøre det i maple på er

solve(15/10*exp(2422/10000*x) = 14/10*(1274/1000)^x, x);

Og nej der er kun 1 skæring:
x =-1794.68669560110292176134803990844957317315442


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. april 2017 af StoreNord

1.5e(0.2422x) = 1.4*1.274x)  

1.5*(e0.2422)x = 1.4*1.274x)   og tag så ln

ln(1,5)+x ln(e0,2422) = ln(1,4)+x*ln(1,274)


Svar #14
12. april 2017 af emilie321 (Slettet)

hvad mener du med så tag In=... undskyld. jeg er bare meget forvirret..


Svar #15
12. april 2017 af emilie321 (Slettet)

Nu har jeg fundet ud af det. Mange gange tak!!!


Brugbart svar (1)

Svar #16
12. april 2017 af StoreNord

Skrapt, fik du det samme som mig?


Svar #17
12. april 2017 af emilie321 (Slettet)

Jep det gjorde jeg. Du er min helt!!


Brugbart svar (1)

Svar #18
12. april 2017 af fosfor (Slettet)

Beregning:

1.5e^{0.2422x}=1.4*1.274^x \\\text{ }\quad \log(1.5)+ \log(e^{0.2422x})=\log(1.4)+\log(1.274^x) \\\text{ }\quad \log(1.5)+ 0.2422\ x\log(e)=\log(1.4)+x \log(1.274) \\\text{ }\quad \log(1.5)- \log(1.4)=x \log(1.274) -0.2422\ x\log(e) \\\text{ }\quad \log(1.5)- \log(1.4)=x (\log(1.274) -0.2422\ \log(e)) \\\text{ }\quad \frac{\log(1.5)- \log(1.4)}{(\log(1.274) -0.2422\ \log(e))}=x \\\text{ }\quad x = -1794.68669560110292176134803990844957317315442


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. april 2017 af Soeffi

#4...solve(1,5*e^0,2422x=1,4*1,274^x)...

solve(1.5*exp(.2422*x) = 1.4*1.274^x, x) →  -1794.7


Svar #20
12. april 2017 af emilie321 (Slettet)

Har også denne opgave, som jeg har siddet med længe; 

Thorleif har 10.000 kr., som han kan anbringe til 10% p.a. eller til 5% pr. halvår. Hvad kan bedst betale sig? Hvor meget vil han han have til rådighed efter 7 år i hvert af de to tilfælde?

Jeg ved at jeg skal bruge renteformlen, men er stadig meget i tvivl. Håber der er en sød sjæl, der kan hjælpe mig med denne opgave


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.