Matematik

Planens ligning, normalvektor er 0

14. april 2017 af Ole95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har nogle koordinater hvor jeg udfra har lavet vektorerne AB(10, 10, 8) og AC(6, 6, 6). Når jeg finder krydsproduktet af disse, og dermed normalvektoren til planen, får jeg 12, -12, 0

Ift. formlen for at finde ligningen til planen får jeg (med et af de givne koordinater værende 7,7,6):

12(x-7)-12(y-7)+0(z-6)=0

Det er nok et dumt spørgsmål, men hvad gør jeg når C er 0? I så fald får jeg jo ingen z koordinat til ligningen, da 0(z-6) er 0. 

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2017 af mathon

Skriv hele opgaveteksten.


Svar #2
14. april 2017 af Ole95 (Slettet)

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven

Vedhæftet fil:mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2017 af mathon

                       \alpha \! \! :\; \; \left \{ P(x,y,z)\: | \: y=x\right.\left. \right \}


Svar #4
14. april 2017 af Ole95 (Slettet)

Så ja, spørgsmålet er stadig åbent hvis nogen vil prøve at hjælpe med mit problem i #0


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. april 2017 af mathon

#0

      \alpha \! \! :        12(x-7)-12(y-7)+0(z-6)=0

                  12(x-7)-12(y-7)=0

                  x-y=0


Svar #6
14. april 2017 af Ole95 (Slettet)

Mange tak for det!


Skriv et svar til: Planens ligning, normalvektor er 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.