Matematik

differentialkvotient

14. april 2017 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

hvordan indrager jeg differentialkvotient i en graf for andengradspolynomie hvor jeg har en forskrift??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2017 af mathon

Du kan bruge differentialkvotienten til beregning af toppunktets førstekoordinat:

                          f(x)=y=ax^2+bx+c\; \; \; \; \; \; \; \; \; a\neq0

                          f{\: }'(x)=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=2ax+b     

toppunkt:
                          f{\: }'(x_o)=2ax_o+b=0 

                                             x_o=\frac{-b}{2a}

                             


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2017 af mathon

samt til bestemmelse af fortegnet for b, når fortegnet for 

i skæringspunktet med y-aksen (0,c)

er
                  sign\left (f{\: }'(0) \right )=sign\left (2a\cdot 0 +b\right )=sign(b)                        


Svar #3
14. april 2017 af unicorn66

Er differentialkkvotient ikke tangent hældning????

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2017 af mathon

Jo.

så tangentligningen
er:
                                   y=\left ( 2ax_o+b \right )\cdot (x-x_o)+\left ( a{x_o}^2+bx_o+c \right )


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.