Matematik

optimering af indhegning

17. april 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

der skal være en opdelt indhegning, altså så det bliver en firkant bestående af to mindre firkanter. der er 1200 m hegn til rådighed

jeg har gjordt dette og fundet den ene side MEN KAN IKKE FINDE DEN ANDEN:

f(x) = ((1200-2x)/3)x

f(x)= (600-2/3x)x

f(x) f'(x) = -4/3x + 600

f´(x) = 0

-4/3x + 600 = 0 ⇔ 4/3x = 600 ⇔ x = 450


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2017 af SuneChr

Jeg forstår opgaven som to kongruente rektangler, som støder op til hinanden med et fælles hegn.
Kalder vi længden af det fælles hegn for x , vil den samlede længde af de to rektangler være (1200 - 3x)/2.
Arealet
A(x) = [(1200 - 3x)/2]·x
Da kan man finde x , således at A(x) bliver størst mulig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2017 af StoreNord

Kald længden x og den samlede bredde b.

Hegn:               3x+2b = 1200   <=>    b= 600-1,5x

Areal:                x*b     =  600x-1,5x²

Arealet har maximum i  x=200 meter

Samlet bredde:          3x+2b = 1200           <=>    b=(1200-3*200) / 2 = 300 meter

Max areal:                x*b     =  200*300 = 60000 kvadratmeter

Kontrol:

           Hegn:               3x+2b = 3*200+2*300 = 1200 meter


Skriv et svar til: optimering af indhegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.