Bioteknologi

Hvordan beregner jeg incidensrateration?

17. april 2017 af Keseny - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder således:

"Brug oplysningerne i Figure 1(se bort fra ’occasional drinkers’ i denne opgave): Beregn incidensrateratioer for hver kategori af alkoholmængde indenfor strata af drikkefrekvens med personer, der drikker <150 g om ugen som reference indenfor hvert strata"

Jeg prøvede først at beregne incidensraten for referencegruppen, men mit tal stemmer ikke overens med facit.

Nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: IRR.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2017 af DrNielsen

Du skulle ikke tilfældigvis være mediciner og have epi/biostat? :-)

IRR er jo en ratio - altså en brøk. Du kan sige at IRR = IR1/IR2 :-)


Svar #2
17. april 2017 af Keseny

Noget i den retning :-)

Jeg ved, at jeg skal dividere to incidensrater for at få IRR, men jeg er i tvivl om hvilke tal fra tabellen, jeg skal bruge.

Facit siger:

For dem der drikker 1-2 gange om ugen

IRR <150/g/uge = 1

IRR <150-299/g/uge = 575,4/535,8 = 1,07

osv.

Jeg kan bare ikke helt gennemskue, hvordan den når frem til en IR på hhv. 575,4 og 535,8 (for referencegruppen) :-)


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg incidensrateration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.