Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Den gevinstoptimale afsætning og salgspris

18. april 2017 af TheBeatnikWhoKilledMe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg eri gang med at udregne den gevinstoptimale afsætning. Jeg gik lidt i stå og jeg sidder og kigger på en anden der i forvejen har lavet opgaven, men der er et tal jeg ikke forstår, hvor kommer fra.
Gromk = 16
b = skæring y-akse = 24
a = hældingskoefficient = deltaY/deltaX = (20-24)/(30.000-0) = -4/30.000 = -1/7.500
Omsætning = 1/7500x^2 + 24x
Grænseomsætning = P*x^1 = -(2/7500)x+24     --> Det er det her jeg ikke forstår. Hvor kommer de 2, i de 2/7500 fra? Jeg ved at *Hældningen for Groms er det dobbelte som for Prisafsætningskurven. Er det her de kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2017 af BjarkeHald60 (Slettet)

man differentierer omsætningen og får derved grænseomsætningen.

hvis prisafsætningsfunktionen er lineær, vil grænseomsætningen altid have den dobbelte hældning,  


Skriv et svar til: Den gevinstoptimale afsætning og salgspris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.