Kemi

Opløselighed og blandbarhed

19. april 2017 af larspol (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Spørgsmål 1:

Nitrogen har en opløselighed på 5,3 · 10-4 M i vand i ligevægt med atmosfæren, hvor partialtrykket af nitrogen er 593 mmHg. Hvad er opløseligheden af ren nitrogen ved samme temperatur, når trykket er 760 mmHg?

A) 6,8 · 10-4 M

B ) 4,1 · 10-4 M

C) 2400 M

D) 1500 M

E) ingen af ovenstående

Kan ikke finde ud af, hvordan man i hele taget beregner opløselighed. Kan nogen hjælpe, hvor der er en lille forklaring med?

Spørgsmål 2:

Hvilket af følgende stoffer er ikke blandbart med carbontetrachlorid, CCl4?

A) Br2

B) C4H10

C) CH3CH2OH

D) C3H8

E) C6H12


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2017 af mathon

Spørgsmål 1:

Ifølge Henrys Lov:
                               Mængden af gas, der kan opløses i et endeligt væskevolumen er ligefrem proportionale
                               med gassens tryk over væsken:

                                             C_{gas}=k\cdot P_{gas}

hvor
            C_{gas} er opløseligheden af gassen i væsken 
            P_{gas} er gassens tryk over væsken
            k er en specifik konstant afhængig af gas og væske.

         


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2017 af mathon

Spørgsmål 2:

                         CH3CH2OH er polær.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2017 af portopp (Slettet)

Har også problemer med spørgsmål 1. Selvom jeg bruger Henrys lov, bliver det ikke korrekt. Skal jeg bruge enheden mPa x L/mol i forbindelse med henrys konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2017 af mathon

                                           C_{gas}=k\cdot P_{gas}

                                           k=\frac{C_{gas}}{P_{gas}}=\frac{5{,}3\cdot 10^{-4}\; M}{593\; mm\; Hg}

                                           C_{gas}=\frac{5{,}3\cdot 10^{-4}\; M}{593\; mm\; Hg}\cdot\left ( 760\; mm\; Hg \right )=\left (5{,}3\cdot 10^{-4}\; M \right )\cdot \frac{760}{593}

                                           


Skriv et svar til: Opløselighed og blandbarhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.