Matematik

Mat - Bestem en forskrift

19. april 2017 af AmandaMR (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der kan finde ud af denne her?

På forhånd tak 

En funktion f er bestemt ved 
f(x) = 4*x^3-6*x
Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2017 af Lekroya (Slettet)

Du skal integrere din funktion f(x) til F(x)

F(x) = \int_{1}^{3} f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2017 af mathon

Stamfunktionerne til f(x)
er:

                F_k(x)=y=x^4-3x^2+k

k-værdien for den specifikke stamfunktion, hvis graf går gennem P(1,3)
beregnes af:
                                 3=1^4-3\cdot 1^2+k


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2017 af Lekroya (Slettet)

Er det nu ikke en god ide at lade personen prøve selv i stedet for at give svaret? Så lærer de jo aldrig noget


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2017 af MatHFlærer

#3 Jeg har erfaret, at man lærer bedst af at prøve selv, dernæst se på en løsning og overveje hvad der sker undervejs. Det har i hvert fald en god effekt på mine elever, men forstår godt din tankegang.

Vi ved ikke, om trådstarter har gjort sig et seriøst forsøg på at løse opgaven. 


Skriv et svar til: Mat - Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.