Kemi

Citronsyre!

20. april 2017 af Keminybegynder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Tegn citronsyrens strukturformel, hvor alle C-. O-, H-atomerne kan ses?

Beregn citronsyrens molarmasse?

Beregn natriumhydroxid molarmasse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2017 af Sprogfjols (Slettet)

1: Tegn: Google evt. et billede, og husk så at tilføje alle H'er.  

2: Finde vægten af de enkelte atomer i det periodiske system og gang dem sammen.

3: Samme metode som i nr. 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2017 af mathon

1.

                                                     H
                                                      |
                                                  H-C-COOH
                                                      |
                                               HO-C-COOH
                                                      |
                                                 H-C-COOH
                                                     |
                                                    H

                                                 C_6H_8O_7


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2017 af mathon

2.
          M(C_6H_8O_7)=SUM\left ( \left \{ \left. 6,8,7 \right \}*\left \{ \left. 12{.011,1{.}008,15{.}999} \right \} \right. \right. \right )\; \tfrac{g}{mol}=192{.}123\; \tfrac{g}{mol}

          


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2017 af mathon

3.
     M(NaOH)=SUM\left (\left \{ \right. 22{.}990,15{.}999,1{.}008\left. \right \} \right )\; \tfrac{g}{mol}=39{.}997\; \tfrac{g}{mol}


Skriv et svar til: Citronsyre!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.