Matematik

MAT HJÆLP!

21. april 2017 af JackandJack (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg er helt ringe til matematik, er der nogen der kan hjælpe med a,b og c? jeg ved ikke hvad jeg skal gøre selv om det i opg beskrivelsen. giv mig en forklaring:)

opgaven lyder således" ved undersøgelsen af ørreder i gudennåen og randers fjord har man fundet følgende model for sammenhængen mellem ørreds længde og dens vægt y=0,00769*^ 3,10

hvor x er længden (cm) og y er vægten i gram.

a) bestem vægten af en ærred, der har længden 30 cm?

b) bestem længden af en ørred, der vejer 500 gram?

c) hvor mange procent vokser vægten, når en ørred bliver 15 % længere ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2017 af MatHFlærer

a) Indsæt 30 i medellens x.

b) Løs ligningen 500=0.00769^3.10

c) Brug ry=((1+rx)a-1)*100 hvor a er 3.10 og rx er 15% bestem ry


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2017 af mathon

y = 0,00769*^ 3,10   ???

                               er det  0,00769*x3,10   ??
                                               


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2017 af mathon

hvis det er tilfældet:

b)
              x=\left (\frac{y}{0{,}00769} \right )^{\frac{1}{3{,}10}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2017 af MatHFlærer

Hov til #1 fik jeg ikke lige skrevet x i modellen.
#2 jeg har brugt denne opgave til mine kursister og det er den model du angiver, der er rigtig.

Skriv et svar til: MAT HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.