Fysik

Mekanik

22. april 2017 af Asef (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Er der nogen der kan hjælpe mig med opgaven, som jeg har vedhæftet..

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Opgave meknik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2017 af mathon

a)                          F_{frik}=\mu \cdot F_N=\mu \cdot m\cdot g\cdot \cos(\theta )

b)                          F_{tov}=m\cdot g\cdot \left (\sin(\theta )+\mu \cdot \cos(\theta ) \right )

c)                          P=F_{tov}\cdot v

d)                          A_{frik}=\overrightarrow{F_{frik}}\cdot \overrightarrow{s}=F_{frik}\cdot s\cdot \cos(180^\circ)
 


Svar #2
22. april 2017 af Asef (Slettet)

Tak for hjælpen, men i spørgsmål b og c får jeg ikke facit.

facit:

b) 8,1 kN

c) 32 kW


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2017 af mathon

b)
        \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! F_{tov}=(1{,}5\cdot 10^3\; kg)\cdot \left ( 9{,}82\; \tfrac{N}{kg} \right )\cdot \left ( \sin(15^\circ)+0{,}30\cdot \cos(15^\circ) \right )=8080{,}83\; N=8{,}08083\; kN\approx 8{,}1\; kN


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2017 af mathon

c)
         P=\left ( 8{,}1\; kN \right )\cdot \left ( 4{,}0\tfrac{m}{s} \right )=32{,}4\; kW\approx 32\; kW


Svar #5
23. april 2017 af Asef (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Det var parensterne jeg ikke havde taget højde for.

Har du en forklaring på udregningerne?


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.