Matematik

Overgangsmatrix

22. april 2017 af MissLADY1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.
Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave? (Vedhæftet billede af opgaven følger)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2017 af peter lind

Jeg ved ikke hvad rekurrent betyder(den står ikke i den danske ordbog); men jeg gætter på at det betyder at den gentager sig selv. Hvis det er rigtigt gælder der at for a=0 b= hvadsomhelst er det sandt. a=½og b=0 eller b=1 gælder det også


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2017 af fosfor (Slettet)

Kæden starter i "state 1" ved n=0.

T1 er første gang efter n=0 at kæden rammer "state 1"

Dvs T_1 = n kræver, at kæden først hopper til "state 2" (sandsynlighed a)
Derefter skal den blive i "state 2" i præcis n-2 tidstrin (sandsynlighed (1-b)^{n-2})
Derefter skal den hoppe til "state 1" (sandsynlighed b)

Gang sandsynlighederne sammen.

Om den er recurrent er om den overhovedet kommer tilbage til "state 1".

Det gør den hvis det giver 1, at summe sandsynlighederne fra n=1 til n=∞ for at det n'te tidstrin bliver første gang det sker.


Skriv et svar til: Overgangsmatrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.