Matematik

Hjælp til mindre opgave

25. april 2017 af NielsThoegersen - Niveau: 9. klasse

"Hvor stor er sandsynligheden for, at Anna får et terningkast, hvor de to terninger viser samme øjetal?"

Sådan lyder opgaven, som jeg er noget usikker på. Fordi man kan vel hverken gange eller plusse de to brøker?

Forresten, så er det en klassisk 6-sidet trekant, der bliver omtalt. :)

På forhånd tak!

Hilsen Niels.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2017 af mathon

klassisk 6-sidet trekant \rightarrow klassisk 6-sidet terning

                  p(to\;ens)=\frac{6}{6^2}=\frac{1}{6}=16\tfrac{2}{3}\%


Svar #2
25. april 2017 af NielsThoegersen

Så der er bare 1/6 chance? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2017 af sssk1998 (Slettet)

6/36


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2017 af RGeiberg (Slettet)

1/6 * 1/6 =1/36


Skriv et svar til: Hjælp til mindre opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.